DIY doe het lekker zelf!!

Dit project kan je heerlijk in het weekend doen. Je hebt niet veel nodig om van niets, iets te maken.
Ik heb een oude atlas gebruikt, en tekst uit een boekje wat ik laatst vond dat behoorlijk verstoft was, “Hamlet”. Maar je kan ook masking tape gebruiken of linten.

Glazen pot met geponste blaadjes van de atlas.

Glazen pot met een lint, en witte stippen.

Glazen pot met teksten uit “Hamlet ” uit geponste blaadjes.

Ook leuk straks met pasen, mos en kievitseitjes.

Deze houden jullie nog te goed!

Stappenplan

Fotoshoot “Assemblage”

1B_MG_3865-kleinOp een ochtend werd ik gebeld door Karlijn Hendriks, zij zocht een ruimte om een fotoshoot te houden. Ze had een creatie gemaakt in opdracht voor de open dagen van de Sint Lucas school. Ik weet dat het moeilijk is om een geschikte locatie te vinden die nog ruw is waar je je werk dan kan laten schitteren.

Nu is mijn atelier op het voormalig Groot ziekengasthuis in het Stergebouw. Soms dwaal ik ook nog door het gebouw en wist daar de ruwe plekjes wel te vinden. Dus de afspraak werd gemaakt, Karlijn kwam eerst even kijken en al snel konden we een datum vinden waarop de fotoshoot gedaan kon worden. De creatie die Karlijn gemaakt heeft heet  “Assemblage” en bestaat uit oude computerkabels en geheugenkaartjes. De computerkabels zijn in elkaar gevlochten tot een prachtig sieraad. Mooi dat als je op je gevoel afgaat je wordt beloond met dat je het kan vinden met de persoon en haar hergebruik sieraad “Assemblage”.

Voor de opdracht moest Karlijn zich aan een aantal afspraken houden op het gebied van de ontwerpeisen. Hierbij maak je gebruik van de huisstijlen, kleuren, vormen en materialen die bij de Sint Lucas passen. Dat het spraakmakend, vernieuwend moest zijn en dat het een draagbare creatie is.

Ik heb het met Karlijn erover gehad om hierover te gaan bloggen, omdat ik onder de indruk was over hoe ze het aanpakte met de fotograaf  Evely Duis en Model Laura Bevers. Ze regelde zelf de make-up, kleding en styling. Wie weet, in de toekomst gaan we meer werk van Karlijn Hendriks bewonderen!

2B_MG_3880-klein

3B_MG_3885-klein